Geheelmeesters

Compromisloos radicaal betere zorg ontwerpen

Compromisloos radicaal betere zorg ontwerpen

Martijn Buitenhuis en Egge van der Poel lopen al flink wat jaren mee als adviseurs in de zorg. Samen met schrijver-adviseur Nart Wielaard schetsen ze een ontluisterend beeld over hoe in deze prachtige sector elke dag het wiel opnieuw wordt uitgevonden. Gelukkig hebben ze ook ideeën over hoe het veel beter kan. Aan de hand van vijf ontwerpprincipes verklaren ze de oorlog aan het compromis. Met een compromis dwing je namelijk geen revolutie af en die is in de zorg wel hard nodig.

 

Wat anderen zeggen

“Dit boek is een goed cadeau voor alle werkers in de gezondheidszorg… en zeker voor wantrouwende controlefreaks in de zorg of politiek.” 

– Monique van Dijk, professor Verpleegkunde –

 

“Ik vind geheelmeesters een heerlijk vlot geschreven boek met voorbeelden die tot de verbeelding spreken. Een boek dat aanzet tot nadenken, buiten de gebaande paden, over de mogelijkheden die er nu al zijn maar nog onvoldoende benut worden. #hetkanwel!” 

– Floortje Scheepers, professor Innovatie in de GGZ –

 

“Ik heb dit boek met veel plezier gelezen en ben het met de auteurs eens dat er meer bravoure nodig is om dingen te veranderen. Na COVID is nu het moment!” 

– Diederik Gommers, professor IC –

 

“Ik was vooral gecharmeerd van het ‘bravoure aan het roer’ deel en het einde maken aan het gepolder in Nederland waarmee initiatieven elke keer worden ‘kapot gepolderd’. Steengoed!” 

– Danka Stuijver, Huisarts, columnist Volkskrant en Medisch Contact –

Het begon met het boek ‘Geheelmeesters – compromisloos radicaal betere zorg ontwerpen’. Naar aanleiding daarvan sprak Egge vele inspirerende mensen voor de podcast ‘Geheelmeesters Gesprekken’. De gesprekken waren te mooi om niet te bundelen. En zo ontstond er nog een boek vol inspirerende verhalen.